latinica  ћирилица
13/07/2018 |  15:54 ⇒ 19:40 | Autor: SRNA

Slijepčević: Ni verbalno ni fizički nisam napao austrijskog ambasadora

Trebinjski penzioner Mihajlo Slijepčević rekao je da je u Trebinju razgovarao sa ambasadorom Austrije Martinom Pamerom i da ga nije ni verbalno ni fizički napao, te da nije bilo nikavog incidenta.
Trebinje - Foto: RTRS
TrebinjeFoto: RTRS

U trenutku dok je bio sa nekolicinom svojih prijatelja ispred Udruženja penzionera koje koristi prizemlje zgrade stare željezničke stanice, kaže Slijepčević, nepoznata osoba je fotografisala u njihovom pravcu.

"Pitao sam ga ko je i u koje svrhe će da koristi fotografije, a on je rekao da je ambasador i počeo da mi prijeti policijom i gradonačelnikom, govoreći da će ispričati kako se odnosimo prema stranim građanima", rekao je Slijepčević novinarima u Trebinju i dodao da na vozilu koje je koristila ta osoba nije bilo diplomatske tablice.

Ovaj trebinjski penzioner tvrdi da nije prijetio niti je bio grub, već da je postavio sasvim normalno pitanje, na koje je očekivao isto takav i odgovor.

"Nakon našeg razgovora on je telefonirao, ali ne znam koga je pozvao. Sigurno nije policiju, jer niko nije došao", kaže Slijepčević.

Trebinjska policija je saopštila da je došla do saznanja da je lice čiji su inicijali M.S. razgovaralo sa nepoznatim licem, koje se njemu predstavilo kao ambasador Republike Austrije, ne pokazujući zvanične dokumente kojima bi svoj status dokazalo.

Bloger Nebojša Vukanović napisao je da ga je ambasador Austrije u BiH Martin Pamer obavijestio da su ga juče u trebinjskom naselju Ložiona ispred stare željezničke stanice "napali primitivci i vandali".

"Ambasador Pamer me je pozvao oko 13.00 časova i tražio da reagujem i zaštitim ga jer su ga napali neki lokalni primitivci, koji mu nisu dozvoljavali da FotograFiše starog 'Ćiru' i Željezničku stanicu koju je sagradila Austro-Ugarska", napisao je Vukanović.