latinica  ћирилица
12/07/2018 |  20:28 ⇒ 20:29 | Autor: B92

Mažić završio učešće na Svjetskom prvenstvu!

Milorad Mažić, najbolji srpski sudija, završio je učešće na Svetskom prvenstvu u Rusiji, pošto ga Međunarodna fudbalska federacija nije delegirala za preostala dva susreta.
Milorad Mažić  (Foto:UEFA) -
Milorad Mažić (Foto:UEFA)

Koliko god da je bilo očekivano da jedan od najboljih svjetskih arbitara neće suditi veliko finale između Hrvatske i Francuske, zbog odnosa Srbije i Hrvatske, Sudijska komisija na čelu sa Pjerluiđijem Kolinom morala je da ga nagradi barem mečom za treće mjesto u kome se sastaju Belgija i Engleska.

Arbitar koji je dijelio pravdu u minulom finalu Lige šampiona bio je među najbolje ocijenjenim sudijama na Mundijalu, a posebno se istakao, zajedno sa svojim pomoćnicima Milovanom Ristićem i Dejanom Đurđevićem, u četvrtini finala – sudeći bez greške veliki derbi između Brazila i Belgije.

FIFA je odlučila da finalni duel u Moskvi, koji je na programu u nedjelju od 17 časova, poveri Nestoru Pitani iz Argentine, dok će pravdu u borbu za bronzu dijeliti Iranac Aliriza Fagani.

Istovremeno i odluka da Iranac sudi prije Bjerna Kujpersa meč za treće mjesto takođe se može smatrati diskutabilnom.

Mažić je na Mundijalu u Rusiji sudio još dva meča, oba u grupnoj fazi – između Јužne Koreje i Meksika, odnonso Senegala i Kolumbije.