latinica  ћирилица
10/07/2018 |  22:52 | Autor: RTRS

Dončić počinje s treninzima u Dalasu

Slovenački košarkaš Luka Dončić zvanično je postao igrač Dalas Maveriksa nakon što je sređena sva potrebna dokumentacija.

Doskorašnji igrač Real Madrida sada može nesmetano da počne sa treninzima u novom klubu. U prvoj sezoni on će zaraditi 5,5 miliona evra.

Nakon NBA drafta na kome je izabran kao treći od strane Atlanta Hoksa (kasnije ga proslijedili u Dalas) čekalo se da stignu svi potrebni dokumenti za mladog Dončića kako bi on mogao da i zvanično postane košarkaš Maveriksa.

- Dugo je sve trajalo, ali je konačno gotovo. Јako sam uzbuđen. Došao sam ovdje da bih igrao, a sada konačno to i mogu - rekao je Luka.

Ipak, to ne znači da će odmah da zaigra na Ljetnjoj ligi, a trener Dalasa Rik Karsli odmah je odbacio takvu mogućnost. Mada, ne isključuje da bi mogao da bude na parketu na jednom ili dva meča.

- Dončić odmah počinje sa treninzima, vidjećemo da li će odigrati neki meč. Najbitnije je da se on dobro spremi za narednu takmičarsku godinu, ali i ako bude na terenu to će samo da se desi najviše jednom do dva puta. Znam da on želi da igra i upozna nove saigrače, ali moramo da budemo obazrivi. Tek je stigao - rekao je Karsli.

Dončić je prethodne sezone sa Realom postao prvak Evrope, a 2017. je to učinio i sa reprezentacijom Slovenije. Postao je i MVP Evrolige tako da je u Ameriku otputovao sa najvišim priznanjima.