latinica  ћирилица
10/07/2018 |  12:45 ⇒ 14:28 | Autor: SRNA

Vučić: Narod će biti "vrhovni sudija"

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio danas da će ponuditi rješenje za Kosmet ako ono bude pronađeno, te da će se o tom prijedlogu izjasniti narod koji će biti "vrhovni sudija".
Aleksandar Vučić (Foto: Dragan Kujundžić/Tanjug) -
Aleksandar Vučić (Foto: Dragan Kujundžić/Tanjug)

- Za tango je potrebno dvoje, ne zavisi sve od nas, radiću svaki dan i boriću se svaki dan da nekakvo kompromisno rješenje pronađemo. Ako ga pronađemo, ponudiću ga narodu. Neka narod kaže da li želi ili ne, narod će biti vrhovni sudija - rekao je Vučić u Ankari.

On je naglasio da, "ako se ne pronađe rješenje za Kosmet, neće imati šta da se ponudi narodu", ali da će se u svakom slučaju boriti za budućnost Srbije i srpski narod na Kosmetu, prenose beogradski mediji.

Komentarišući napade opozicije da vlast radi sve da preda Kosovo i Metohiju, Vučić je rekao da ne zna samo "šta bi neko mogao da izgubi poslije njihove vladavine".

On je naglasio da za razliku od onih koji ga napadaju, on kao predsjednik razmišlja i kakva je ekonomska situacija i demografska pozicija Srbije i koliko ljudi odlazi iz zemlje i šta je to što može da se dobije za Srbiju i šta može da se dobije za srpski narod na Kosmetu.

- Ako vam je politika da nekog optužujete, da je kriv za nešto što ste vi već izgubili i to svojom nesposobnošću da bilo šta zauzvrat dobijete za Srbiju, mislim da je to pogrešna politika. Što se tiče legitimiteta, prihvatam da su oni veoma popularni, a da ja to nisam - poručio je Vučić.

On je rekao da američka administracija prvi put želi da čuje i srpsku stranu po pitanju Kosova i Metohije, što nije mala stvar.

- Zahvalan sam Amerikancima što žele da nas čuju, čini mi se prvi put od kada je uspostavljena administracija Donalda Trampa. Ne kažem da su nam saveznici po pitanju Kosova i Metohije, ne kažem da je to lako, oni imaju drugačiji pogled na Kosovo, ali sada žele da nas čuju i to nije mala stvar - istakao je Vučić.

On je dodao da nema potvrdu datuma ili nešto slično o dolasku predsjednika SAD u Srbiju, te ponovio da će u Srbiju do kraja godine doći predsjednik Rusije Vladimir Putin, a da će naredne godine u posjetu stići i predsjednik Kine.