latinica  ћирилица
09/07/2018 |  18:24 | Autor: SRNA

Srbija - SAD: O vojnoj saradnji i situaciji u regionu

Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin razgovarao je danas u Beogradu sa zamjenikom pomoćnika državnog sekretara SAD u Birou za operacije rješavanja konflikata i stabilizacije Pitom Marokom o vojnoj saradnji, političko-bezbjednosnoj situaciji u regionu i borbi protiv terorizma.
Aleksandar Vulin - Foto: SRNA
Aleksandar VulinFoto: SRNA

Maroko se interesovao za pitanja u vezi sa ulogom medija i društvenih mreža u Srbiji u borbi protiv širenja nasilnog ekstremizma.

"Srbija i Ministarstvo odbrane otvoreni su za dijalog i razmatranje projekata od zajedničkog interesa u toj oblasti imajući u vidu da su regionalna saradnja i razmena informacija od krucijalnog značaja za jačanje bezbednosti svih građana", rekao je Vulin.

On je ocijenio i da Vojska Srbije razvija kapacitete za borbu protiv savremenih prijetnji realizacijom vježbi kakva je združena vježba Vojske Srbije i Nacionalne garde Ohaja, pod nazivom "Sajber Tesla", saopštilo Ministarstvo odbrane Srbije.

On je ukazao i na izuzetnu ulogu Srbije tokom najintenzivnijeg perioda migrantske krize, kada su zajedničkim naporima sve bezbjednosne institucija doprinijelo boljoj bezbjednosti i borbi protiv terorizma i vjerskog ekstremizma, navodi se u saopštenju.