latinica  ћирилица
02/07/2018 |  13:24 ⇒ 13:26 | Autor: SRNA

Spriječeno krijumčarenje tri Pakistanca

Službenici Јedinice za podršku i kontrolu Terenske kancelarije Istok Višegrad Granične policije BiH spriječili su krijumčarenje tri lica koja su izjavila da dolaze iz Pakistana.
Migranti u BiH - Foto: RTRS
Migranti u BiHFoto: RTRS

Pakistanci su otkriveni tokom jučerašnje kontrole vozila "mercedesa", na magistralnom putu Čajniče-Goražde, kojim je upravljao državljanin BiH čiji inicijali su M.B.

Zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo krijumčarenje ljudi, protiv M.B. biće dostavljen izvještaj Tužilaštvu BiH.

Vozilo i drugi dokazni materijali privremeno su oduzeti, a strani državljani predati su pripadnicima Službe za poslove sa strancima na dalje postupanje, saopšteno je iz Granične policije BiH.

Službenici Јedinice granične policije Doljani uhapsili su lice A.K. nakon što je graničnim provjerama utvrđeno da ga zbog prevare potražuje Osnovni sud u Bijeljini.

A.K. je kontrolisan pri izlasku iz BiH na Međunarodnom graničnom prelazu Doljani i predat je službenicima Sudske policije Trebinje.

Na Međunarodnom graničnom prelazu Kostajnica, pri ulasku u BiH, uhapšen je državljanin Švedske D.A, kojeg Policijska stanica Lauš-Banjaluka potražuje zbog krivičnog djela obmana pri dobijanju kredita ili drugih pogodnosti, te je predat službenicima Policijske stanice Lauš.

Prilikom izlaska iz BiH na Međunarodnom graničnom prelazu Šepak, službenici Јedinice granične policije Zvornik uhapsili su lice S.Š, jer je ustanovljeno da ga zbog krađe potražuje Osnovni sud u Zvorniku, te je predat službenicima Sudske policije Zvornik.

Službenici Јedinice granične policije Brod su pri ulasku u BiH uhapsili lica K.Š. i A.B. za koje je utvrđeno da ih nadležni sudovi potražuju zbog krivičnog djela pomoć počiniocu poslije učinjenog krivičnog djela.

Lice K.Š. potraživao je Opštinski sud u Bugojnu, a A.B. Opštinski sud u Zenici, te su predati službenicima Sudske policije Odžak.