latinica  ћирилица
24/06/2018 |  13:15 ⇒ 19:02 | Autor: SRNA

Pavić: Velika Britanija nema dobre namjere

Britanci će sve da urade da se stvore uslovi za unitarnu BiH i cilj im je da unište Republiku Srpsku, da se Kosovo i Metohija očisti od Srba i pripadne "Velikoj Albaniji", kao i da se napravi "zelena transferzala" na Balkanu, smatra politikolog iz Beograda Aleksandar Pavić.
Aleksandar Pavić (Foto: Sputnjik) -
Aleksandar Pavić (Foto: Sputnjik)

On navodi da sa britanske strane ne postoje dobre namjere, jer su za Britance, kao glavne huškače antiruske kampanje u svijetu, Srbi i Rusi praktično jedno.

"Oni će radije da sarađuju sa islamistima nego da puste da, po njihovom mišljenju Rusija izađe na `toplo more` ili ima svoje eksponente ili saveznike na Balkanu. To je britanska politika koja traje već skoro dva veka i to nije ništa novo", rekao je Pavić Srni.

On smatra da Britanci neće birati sredstva i da će se koristiti lažima, kao što se koriste i u kampanji protiv Rusije, a dobar primjer za to je "nepostojeća afera `Skripalj`" kao i ozbiljno učešće u pokušaju kompromitacije američkog predsjednika Donalda Trampa.

Pavić je ocijenio da se od Britanaca "može očekivati samo najgore".

"I ako nam i donose neke ustupke, to bi trebalo gledati onako kako se u antičko vreme govorilo `Čuvajte se Danajaca i kad vam darove donose`. Njihov dar ovde je samo nestabilnost, terorizam i islamizacija. Britanija apsolutno ne daje nikakav pozitivan doprinos stabilizaciji i napretku našeg regiona", zaključio je Pavić.