latinica  ћирилица
24/06/2018 |  10:56 ⇒ 12:53 | Autor: RTRS

Brčko: Održana tradicionalna Vidovdanska atletska trka

A u susret Vidovdanu i Brčko je tradicionalno organizovalo atletsku trku. Sinoć je završena 22. Vidovdanska atletska trka na kojoj je učestvovalo oko 4.500 takmičara iz 24 zemlje svijeta. Pobjednik trke u muškoj konkurenciji je Mozez Kibet iz Kenije dok je u ženskoj, prvo mjesto osvojila Kadđerina Karnejneko iz Bjelorusije.

Deset kilometara Mozez Kibet iz Kenije pretrčao je za 28 minuta i 35 sekundi, što je treće najbolje vrijeme trke. Kadđerina Karnejenko iz Bjelorusije pobjednica u ženskoj konkurenciji, istu stazu, istrčala je za 33 minute i 42 sekunde.

Atletska trka u Brčkom bila je i borba za šampionat Republike Srpske i Bosne i Hercegovine. Šampion u muškoj konukreciji je Srđan Samardžić iz Brčkog, a najbolja atletičarka za ovu godinu je Banjalučanka Jelena Kosić.

Vidovdanska trka u dvije decenije postojanja postala je simbol Brčkog. Zbog toga su orgainazciju podržali i Vlada Republike Srpske i Grad Brčko.

Ova 22. trka u Brčkom održana je usljed idealanih vremenskih uslova i uz dobru organizaciju.

Trka u Brčkom održana je u 15 uzrasnih kategorija, a posjetioci su bili oduševljeni trkama najmlađih takmičara, trkom veterana i invalidnih lica u kolicima.