latinica  ћирилица
23/06/2018 |  14:18 | Autor: SRNA

Krstajić: Nekada prokleti Hag, a danas VAR

Selektor reprezentacije Srbije Mladen Krstajić oštro je kritikovao odluku njemačkog sudije Feliksa Briha da ne dosudi penal za "orlove" kada je Aleksandar Mitrović oboren u kaznenom prostoru Švajcarske.
Mladen Krstajić (Foto: fss.rs) -
Mladen Krstajić (Foto: fss.rs)

"Nažalost, samo Srbi su izgleda osuđeni na selektivnu pravdu, nekad prokleti Hag, a danas u fudbalu /Video sistem za pomoć fudbalskim sudijama/ VAR...", napisao je Krstajić na društevnoj mreži Instagram.

Krstajić poslije meča nije želio da komentariše suđenje, niti proslave golova Albanaca u dresu Švajcarske sa jasnom političkom konotacijom, a sedmica ranije je isticao da ga zanima isključivo sport, odnosno da ništa mimo fudbala neće komentarisati.

S obzirom da sa svih strana stižu provokacije od Albanaca, selektor Srbije oglasio se putem društvenih mreža veoma oštrim riječima.

Krstajić je revoltiran zbog suđenja jer njemački sudija Feliks Brih nije dosudio očigledan faul nad Aleksandrom Mitrovićem u 66. minutu, kada su švajcarski igrači Stefan Lihštajner i Fabijan Šer oborili napadača Srbije.

Brih nije želio niti VAR provjeru, već je dosudio faul u napadu.

To nije jedina sumnjiva odluka sudije iz Njemačke, pošto je u prvom poluvremenu dao čak tri žuta kartona igračima Srbije i to sve poslije jednog starta bez opomene.

Srbija je juče u Kaljingradu izgubila od Švajcarske rezultatom 2:1, a za prolaz u osminu finala Svjetskog prvenstva potrebna joj je pobjeda nad Brazilom u posljednjoj utakmici grupne faze ili remi, ali da u tom slučaju Kostarika treba da pobijedi Švajcarsku sa dva gola ili više.