latinica  ћирилица
23/06/2018 |  13:22 ⇒ 14:15 | Autor: SRNA

Dodik - Cvijanović: Kandidati koalicije SNSD-DNS-SP realni pobjednici na izborima

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik poručio je danas da su kandidati koalicije SNSD-DNS-SP, koje je podržalo i nekoliko drugih političkih partija, realni pobjednici na predstojećim izborima.

Govoreći o istraživanju javnog mnjenja, koje je rađeno za potrebe SDS-a, a čiji rezultati pokazuju da veću podršku građana imaju kandidati SNSD-a, Dodik je rekao novinarima u Banjaluci da je indikativno da u SDS-u ne osporavaju da to istraživanje postoji.

Dodik, koji je kandidat za srpskog člana Predsjedništva BiH, kaže da je lider SDS-a Vukota Govedarica rekao da ga "ne zanimaju istraživanja".

"Zanimalom bi ga da je bolje pozicioniran, ali prema tim istraživanjima, koliko sam ja razumio, ima 60.000 manje glasova u odnosu na Željku Cvijanović", rekao je Dodik i dodao da je ovo istraživanje rađeno u vrijeme kada Cvijanovićeva nije bila kandidovana za predsjednika Republike i kada se spremao veliki miting koji je organizovao pokret "Pravda za Davida".

On istakao da je koalicija SNSD-DNS-SP obezbijedila da Republika Srpska ne potone u uslovima kada je to možda bilo i normalno i da se izbori sa ogromnim problemima koje je produkovala međunarodna ekonomska i finasijska kriza, kao i poplave.

Video možete pogledati i na našem Јutjub kanalu:

"Mi u to ulažemo svu svoju energiju i stojimo iza svih projekata", rekao je Dodik.

On je napomenuo da u ovom trenutku nema važnijeg infrastrukturnog projekta koji je bio ugrožen poplavama, a da nije obnovljen.

"Znači, mi smo morali da stanemo sa svim razvojnim projektima i da uđemo u proces sanacije štete od poplava, a mnogi to nisu prepoznali. Smatrali su da je to normalno", podsjetio je Dodik.

On je napomenuo da su vlasti Srpske pomagale i privrednicima čije bi se poslovanje ugasilo da Vlada nije rasteretila poreze i da nije dala neke stimulanse.

"Sve smo to radili u prethodnim godinama, uz sva podmetanja koja su kontinurano išla. I ovaj pokret koji je išao za tim da napravi haos na putevima Republike Srpske je prekinut. Hoću da kažem još jednom da će vlast i država funkcionisati tako što će reagovati prema svakome ko mimo dozvola i predviđenih procedura održava bilo kakvo okupljanje, zaustavljanje, ugrožavanje drugih. Nema apsolutnih sloboda. Sloboda svakog pojedinca je ograničena slobodom drugih ljudi", rekao je Dodik.

Prema njegovim riječima, postoji procedura, i u Republici Srpskoj se zna gdje se može protestovati, i niko nije bio spriječen da to učini.

"Čak ovaj pokret `Pravda za Davida` održava se sve ove dane bez odobrenja i sva je sreća što nije bilo nekih eskalacija. To govori o tome da smo imali osjećaj za takvo nešto, ali zaustavljanja saobraćaja naravno da neće biti. Ne izazivam nikoga, samo ću reći, država će funkcionisati. Јa sam ponosan kako funkcioniše država Republika Srpska", rekao je Dodik.

Govoreći o istraživanju SDS-a, potpredsjednik SNSD-a Željka Cvijanović rekla je da postoje i neka druga istraživanja u junu koja su još bolja sa aspekta SNSD-a i koalicionih partnera.

"Vidjeli smo svi kako izgleda to njihovo istraživanje", rekla je novinarima, Cvijanovićeva, koja je kandidat za predsjednika Republike Srpske.

ATV-a je nedavno objavio preliminarno istraživanje, rađeno za potrebe SDS-a u aprilu na uzorku od 1.500 ispitanika u Republici Srpskoj, koje pokazuje da bi 36 odsto anketiranih dalo podršku SNSD-u, što je duplo više u odnosu na SDS, koji ima podršku njih 17 odsto.