latinica  ћирилица
22/06/2018 |  16:49 ⇒ 16:52 | Autor: RTRS

Modriča: Podrška majkama troje i više djece

U susret Vidovdanu, Danu opštine Modriča, organizovan je prijem za porodice koje su u 2017. godini dobile treće i svako naredno dijete.
Modriča: Prijem za majke - Foto: RTRS
Modriča: Prijem za majkeFoto: RTRS

Na području Modriče u 2017. godini, 33 majke su rodile treće i naredno dijete. Njih 28 rodile su treće dijete, tri majke rodile su četvrto i po jedna peto i osmo dijete.

Kako je istaknuto na prijemu, opština Modriča preduzima brojne aktvnisi na unapređenju uslova života mladih bračnih parova. U budžetu opštine za 2018. godinu planirano je 10.000 KM za podsticaj nataliteta. Pružena je finansijska pomoć za šest  bračnih parova u postupku vantjelesne oplodnje.

Modriča (Foto: RTRS)

Načelnik opštine, Mladen Krekić, majkama je uručio po 300 KM, a djeci poklone.

Krekić je naglasio da je podrška opštine višečlanim porodicama neupitna.

- Od prošlog Vidovdana do danas smo pomogli šest porodica u vantjelesnoj oplodnji i srećan sam da je kod svih uspjelo. I ubuduće ćemo pomagati takve pordice ma koliko trebalo sredstava i bez obzira na sredstva u budžetu. Djeca su naša budućnost - rekao je Krekić.

Modriča: Prijem za majke (Foto: RTRS)

Radmila je majka petoro djece. Najmlađe dijete ima devet mjeseci. Kaže da joj ništa nije teško, da je najbitnije da su djeca zdrava i voljena.

- Nije ništa teško, pomaže mi Maja- najstarija kćerka koja ide u peti razred, i muž. Za puno djece potrebna je samo ljubav - poručuje Radmila.

V. Blagojević/RTRS