latinica  ћирилица
22/06/2018 |  15:12 ⇒ 18:08 | Autor: RTRS

Počelo uređenje kanala Dašnica

U Bijeljini je počelo uređenje kanala Dašnica, projekat vrijednosti od 2.350.000 evra.

Kanal će biti uređen u dužini od dva kilometra i 600 metara kroz centar grada, a u drugom dijelu ovog projekta planirano je i uređenje 750 metara spojnog kanala Majevičkog obodnog kanala i Glogovca.

"Јavna ustanova Vode Srpske nastavlja sa realizacijom projekata u okviru hitnih mjera zaštite od poplava, u okviru tih mjera je i ova mjera uređenja kanala Dašnica u gradu Bijeljina", ističe direktor javne ustanove "Vode Srpske" Milan Kikić.

Novac je obezbijedila Vlada Republike Srpske iz kredita Evropske investicione banke, a Grad Bijeljina finansirao je projektnu dokumentaciju.

"Bijeljina je imala 2014. godine veliku štetu od brdskih voda, koja je bila u tom momentu čak i veća nego šteta od rijeke Drine i rijeke Save. Završetkom ovog projekta, završetkom Savskog nasipa koji je završen na području Semberije i izgradnjom Drinskog nasipa koji treba da se radi u najskorije vrijeme, Bijeljina će biti sa velikom sigurnošću zaštićena od poplava", rekao je pomoćnik ministra poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske Čedomir Stojanović.