latinica  ћирилица
22/06/2018 |  11:13 | Autor: TANЈUG

Veliko nevrijeme zahvatilo Beograd (VIDEO)

Građani Beograda osjetili su veliki nalet kiše koja je počela da pada nešto pre osam sati jutros, a nastavila se oko 10 časova.
Nevrijeme u Beogradu - Foto: Screenshot
Nevrijeme u BeograduFoto: Screenshot

Republički hidrometeorološki zavod izdao je danas upozorenje da će u narednih sat vremena na području Beograda, na potezu od Beograda do Zrenjanina i na sjeveru Šumadije biti jaki pljuskovi, grmljavina i ponegdje grad.

Kiša je praćena grmljavinom, a na teritoriji Novog Beograda rano jutros bilo je i grada.

Padavine su obilne, te kišobran nije dovoljna "odbrana", pa je najbolje u zatvorenom prostoru sačekati da jaka kiša prestane.

Na društvenim mrežama pojavila se informacija da je kretanje na Pančevačkom mostu otežano zbog velike količine vode, a iz jednog taxi udruženja kažu da su Višnjička ulica kod TC "Big fešn" i Dunavska gotovo potpuno poplavljene.

Količine padavina biće od 20 do 30 mm i sa tendencijom premještanja ka Pomoravlju i dalje na jug i istok Banata, navodi se u hitnom upozorenju RHMZ.

Na teritoriji cijele Srbije na snazi je narandžasti meteoalarm zbog obilnih padavina, grmljavine i olujnog vjetra.

Narandžasti meteo-alarm označava opasne vremenske prilike.

Prognozirane su opasne vremenske pojave, a takvog su intenziteta da mogu prouzrokovati materijalnu štetu i biti opasne po ljude i životinje.

Treba biti vrlo obazriv, svjestan rizika i redovno informisan o detaljima očekivanih meteoroloških uslova i pratiti savjete koje daju nadležne državne službe, stoji u objašnjenju na sajtu RHMZ.