latinica  ћирилица
21/06/2018 |  19:14 ⇒ 19:27 | Autor: RTRS

Projekat "Kulutra u prolazu" u banjalučkoj Gradskoj upravi

U Banjaluci je obilježavanje Svjetskog dana muzike počelo zvucima na tradicionalnom kineskom instrumentu gućin, u atrijumu Gradske uprave. Ujedno, ozvaničen je i početak projekta Grada, pod nazivom "Kultura u prolazu", kojim će se dati mogućnost za održavanje različitih kulturnih sadržaja u prostoru Gradske uprave.
Banjaluka: Atrijum Gradske uprave- koncert (Foto: banjaluka.rs.ba) -
Banjaluka: Atrijum Gradske uprave- koncert (Foto: banjaluka.rs.ba)

- Ovaj prostor atrijuma je i napravljen na način da može biti multifunkcionalno upotrebljen, tako da smo sa Svjetskim danom muzike i prvim danom ljeta počeli sa programom organizovanja kulturnih sadržaja u atrijumu. Svakog četvrtka, ovaj prostor će da ugosti nove umjetnike, studente, kulturne radnike, predavače i sve ono što je usko vezano za kulturu - rekla je načelnica Odjeljenja za kulturu, turizam i socijalnu politiku Natalija Trivić.

Ona je istakala da je namjera da se u Gradskoj upravi, osim redovnih administrativnih usluga koje nudi, oplemeni prostor i da građani, dok čekaju neki dokument ili se nalaze u prolazu, svrate u atrijum i upoznaju se sa kulturnim dešavanjima.

- Upravo zato projekat i nosi naziv "Kultura u prolazu". Na taj način, uvezaćemo sve subjekte koji djeluju u kulturi grada, jer ona treba da bude dostupna našim građanima - rekla je Trivićeva, navedeno je na sajtu Grada.