latinica  ћирилица
21/06/2018 |  16:55 ⇒ 18:08 | Autor: RTRS

Istočno Novo Sarajevo: Za osam projekata nevladinih organizacija izdvojeno 27.000 KM

Načelnik opštine Istočno Novo Sarajevo Ljubiša Ćosić potpisao je ugovor sa osam organizacija i udruženja građana čiji su projekti učestvovali na javnom konkursu za finansiranje projekata i programa organizacija civilnog društva, neprofitnih i nepolitičkih organizacija i udruženja građana, koje će ova opština finansirati sa 27.000 maraka.

Većina projekata odnosi se na pomoć građanima koji nemaju stalno zaposlenje. Time će umnogome pomoći da lica koja budu učesnici projekata, steknu znanje i primjene ga kroz privatni biznis.

"Aplicirali smo za projekat povećanje konkuretnosti poljoprivredne proizvodnje u Istočnom Novo Sarajevu. Veliko mi je zadovoljstvo što lokalna zajednica podržava aktivnosti nevladinih organizacija", rekla je Snježana Rosuljaš iz Udruženja građana "Ženski interaktivni ruralni centar"

Zoran Toforović iz Udruženja građana teatrologa kaže da su krenuli sa razvijanjem projekta, te da su sada u pitanju radio drame, nešto što je slabo poznato na ovim prostorima, ali je kako kaže poenta da se okuplja što veći broj starijih srednjoškolaca i mlađih studenata.

Opština Istočno Novo Sarajevo kroz razne projekte pomaže nevladinom sektoru. Ove godine osam organizacija dobilo je ukupno 27.000, maraka, ali će nastojati da opština pomogne i onima koji nisu prošli.

"U odnosu na predhodne godine ništa se nije promjenilo sem metodologije. Sarađujemo sa svim onim, koji su nam se prijavili na javni poziv", kaže Ljubiša Ćosić načelnik opštine Istočno Novo Sarajevo.

Opština i u narednom periodu najavljuje provođenje raznih projekata, najviše iz oblasti poljoprivrede i stočarstva.