latinica  ћирилица
21/06/2018 |  11:28 | Autor: SRNA

Vučić: Ne bojim se pritisaka

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je uoči nastavka briselskog dijaloga da je uvijek spreman da razgovara o kompromisima, ali da se ne plaši nikoga na Zapadu, niti bilo kakvih pritisaka.
Aleksandar Vučić (Foto: Dragan Kujundžić/Tanjug) -
Aleksandar Vučić (Foto: Dragan Kujundžić/Tanjug)

Vučić je istakao da će, ukoliko drugi nisu spremni da razgovaraju o kompromisima, otići u Brisel, zahvaliti se Briselu i prenijeti im da se oni postaraju da Albanci ispune briselski sporazum, pa da razgovori budu nastavljeni kada ga ispune.

Predsjednik Srbije je naveo da je juče kontaktirao sa Briselom i da je rekao da ako su stavovi Albanaca onakvi kakve su ih predočili predsjednik samoproglašenog Kosova i Metohije Hašim Tači, Enver Hoti i Redžep Hodžaj u svojim izjavama - onda on neće doći.

"Oni su rekli - molimo te da dođeš da razgovaramo. Јa sam rekao meni nije problem. Uvek mogu da razgovaram, ali ako mislite da postoji ta batina koja će me naterati da slušam i služim Tačijevim, Hotijevim i Hodžijevim izjavama i glupostima koje izgovaraju i da će to tako da bude, nemojte da me zovete uopšte", rekao je predsjednik Srbije novinarima u Pančevu.

Vučić je naglasio da Srbija ništa "ne zakucava i želi da razgovara", te da će nastaviti da govori istinu svuda, a da ga napadi kojim su njegova porodica i on izloženi u Srbiji neće slomiti i da, ukoliko ti koji ga napadaju budu mnogo željeli izbore, u septembru ide kampanja.

"Znate da je to jedina od stvari i jedini pritisak koji nikada nisam izdržao. Ako mnogo budu hteli izbore... Možda ponovo `pobede` na izborima, kao na ovim beogradskim, na predsedničkim, parlamentarnim", rekao je Vučić.

Govoreći o Svjetskom fudbalskom prvenstvu i bezbjednosnim rizicima koji bi mogli pratiti sutrašnju utakmicu Srbija-Švajcarska, Vučić je rekao da o bezbjednosti brinu Rusi, a on je pozvao sve građane Srbije da svim srcem navijaju za srpske fudbalere koji će sigurno "ostaviti svoje srce na terenu".