latinica  ћирилица
20/06/2018 |  16:13 ⇒ 18:09 | Autor: RTRS

Pale: Izgradnja infrastrukture za potrebe EЈOF-a

U Palama je potpisan ugovor kojim se obezbjeđuje infrastruktura neophodna za održavanje Zimskih olimpijskih igara za mlade EЈOF 2019. Izgradnju mosta na rijeci Bistrici ka Dvorištima, borilištu u nordijskim disciplinama, udruženim sredstvima finasiraće USAID-a i opština Pale, a projekat će sprovoditi Katolička služba za pomoć u BiH.

Projekat rekonstrukcije mosta - propusta na rijeci Bistrici prema naselju Dvorišta na Јahorini, vrijedan je 115.000 KM. Američka agencija za međunarodni razvoj obezbijedila je 85 odsto sredstava, a opština Pale ostatak.

- Ovo je bitan podsticaj za EЈOF i razvoj Dvorišta kao turističkog naselja - rekao je Boško Јugović, načelnik opštine Pale.

Pozitivan ekonomski efekat projekta je i u činjenici da je posao povjeren izvođaču sa Pala.

Aleksandar Čvoro, iz firme A komerc, koja je izvođač radova, kaže da će radovi biti završeni u zadatom roku, a to je dva mjeseca nakon potpisivanja ugovora.

Paljanska administracija je lider i u obezbjeđenju administrativnih pretpostavki za izgradnju infrastrukture potrebne za održavanje EЈOF-a.

- Činjenica da počinju radovi u Dvorištima predstavlja inicijalnu kapisla za dalji razvoj infrastrukture nužne za održavanje EЈOF-a - kaže Zdravko Lasica, menadžer za operacije i rizik u Izvršnom komitetu EЈOF-a.

Dvorišta će biti zvanično borilište bijatlonaca na Zimskim olimpijskim igarama za mlade, a izgradnja mosta i rekonstrukcija prilaznog puta pretpostavka su da se unaprijedi solidna postojeća infrastruktura.