latinica  ћирилица
19/06/2018 |  15:58 ⇒ 16:31 | Autor: SRNA

Brčko: Maloljetnik izboden nožem ispred škole

U neposrednoj blizini Tehničke škole u Brčkom nožem je izboden maloljetni učenik te škole čiji su inicijali T.M. koji je zadobio lakše povrede, potvrđeno je u Policiji Brčko distrikta.
Napad nožem       (Foto:news-blic.com) - Foto: ilustracija
Napad nožem (Foto:news-blic.com)Foto: ilustracija

Učenika je u nogu izbo muškarac čiji su inicijali Ć.F. koji je ubrzo uhapšen.

Hitnu pomoć pozvalo je osoblje škole koje je vidjelo ovaj incident, a povrijeđeni je ubrzo prevezen u Urgentni centar u Brčkom, gdje mu je ukazana pomoć.

- Lice je nakon pregleda upućeno u hiruršku ambulantu gdje je konstatovano da je riječ o lakšim tjelesnim povredama, nakon čega je pušteno na kućno liječenje - rekao je portparol Zdravstvenog centra Brčko, Sead Šadić.

Slučaj je prijavljen i policiji Brčko distrikta koja je pronašla počinioca.

- Izvršilac ovog djela ubrzo je uhapšen i trenutno se nad njim vrši kriminalistička obrada pod nadzorom Tužilaštva Brčko - rekao je zamjenik šefa Јedinice kriminalističke policije Brčko distrikta Slađan Spasojević i dodao da motiv napada nije poznat.

Iz Policije naglašavaju da je riječ o licu koje je od ranije poznato policiji.

Direktor Tehničke škole Brčko Dejan Nikolić rekao je da se incident dogodio nakon završene nastave, tridesetak metara udaljenosti od škole.

- Učenik je bio na konsultacijama oko ocjena neposredno prije događaja - rekao je Nikolić i dodao da mu detalji oko ovog slučaja nisu poznati.