latinica  ћирилица
14/06/2018 |  16:59 | Autor: RTRS

Petrović: Srpska lista u šest kantona i za Parlament FBiH

Generalni sekretar SNSD-a Luka Petrović kaže da su SNSD, DNS i SP pokrenuli inicijativu o formiranju zajedničke srpske liste na Opštim izborima 2018. na području Federacije i obavijestili i ostale političke subjekte koji su registrovani u Republici Srpskoj, a imaju svoje izabrane predstavnike na području Federacije da daju kandidate na tu listu.
Luka Petrović - Foto: SRNA
Luka PetrovićFoto: SRNA

"Srpska lista će biti formirana za šest kantona i za Predstavnički dom Parlamenta Federacije. Očekujemo široku podršku srpskog naroda i nadamo se da će na ovaj način Srbi izabrati svoje predstavnike u vlasti i konačno popuniti Doma naroda Parlamenta FBiH", navodi Petrović.

Petrović kaže da su SNSD, DNS i SP pokrenuli ovu inicijativu kako bi se izborili za bolji položaj srpskog naroda u Federaciji.

Napominje da su određeni kooridnatori , a to su izabrani predstavnici stranaka iz Republike Srpske u Federaciji, koji će do kraja dovesti sve potrebne aktivnosti kako bi se koalicija prijavila do 19. juna, a kandidatske liste do 9 jula.

Petrović napominje da je dogovoreno da će se učešće na listama odrediti shodno rezultatima stranaka na prošlim lokalnim izborima.

Nedavno je i Koordinacija Srba Mostar pozvala sve političke subjekte iz Republike Srpske da formiraju zajedničku listu u FBiH.

Oni su upozorili da je zajednički nastup jedina šansa da se ostvari neki rezultata, te upozorili kako su ovi izbori možda posljednja šansa da se napravi iskorak u FBiH.

Izvor: Top Portal