latinica  ћирилица
13/06/2018 |  20:19 | Autor: SRNA

Čović: Obezbijediti integrisanje i međusobnu povezanost Hrvata

Najvažniji zadatak koji stoji pred hrvatskim narodom jeste da se obezbijedi njegovo integrisanje i međusobna povezanost, poručio je danas u Vitezu član Predsjedništva BiH Dragan Čović tokom osnivačke skupštine Udruženja Hrvata u BiH "Prsten".
Dragan Čović - Foto: SRNA
Dragan ČovićFoto: SRNA

Čović je ukazao da je Udruženje "Prsten", svjesno malobrojnosti hrvatskog naroda u BiH, rasterećeno bilo kakvih podjela u svojoj organizaciji, te da osmišljeno i sistematski sprovodi politiku unutrašnjeg integrisanja Hrvata.

"`Prsten` - pokret koji povezuje i spaja, donosi svoje ključne organizacione odluke upravo u vremenu kada se Hrvati BiH bore za punu ustavnu ravnopravnost, koja im treba obezbijediti i pravni legitimitet izbora svojih predstavnika na svim administrativnim nivoima vlasti", rekao je hrvatski član Predsjedništva BiH.

Udruženje bosanskih Hrvata "Prsten" osnovano je 9. oktobra 2005. godine u Zagrebu. Koncipirano je na regionalnom principu predstavnika opština Posavine i srednje Bosne.

Ovo udruženje je vodeće nepolitičko i neprofitno udruženje u Hrvatskoj za promociju i zaštitu tradicije, kulture, privredne saradnje, druženja i humanitarnog djelovanja Hrvata u Hrvatskoj i BiH, s ciljem očuvanja osnovnih vrijednosti i jedinstva hrvatskog naroda i njegovog prosperiteta.