latinica  ћирилица
13/06/2018 |  11:53 ⇒ 12:31 | Autor: SRNA

Davidović: Čestitke Nanbudo centru za osvojene medalje u Parizu

Ministar porodice, omladine i sporta Republike Srpske Јasmina Davidović poručila je da članovi Nanbudo centra Banjaluka zaslužuju čestitke, jer su na Evropskom prvenstvu u Parizu osvojili zlatnu medalju i po dva srebra i bronze, što je potvrda vrijednog i predanog rada ovog kluba.
Јasmina Davidović sa rukovodstvom i takmičarima Nanbudo centra Banjaluka - Foto: SRNA
Јasmina Davidović sa rukovodstvom i takmičarima Nanbudo centra BanjalukaFoto: SRNA

Davidovićeva je na današnjem prijemu u Banjaluci za rukovodstvo i takmičare Nanbudo centra naglasila da ovaj sportski kolektiv zaslužuje čestitke i zbog posvećenog rada sa mladima, saopšteno je iz resornog ministarstva.

"To zaslužuje čestitke, a posebno želim da naglasim da je bavljenje ovim sportom izuzetno dobro za zdravlje naše djece, jer omogućava njihov pravilan fizički razvoj", rekla je Davidovićeva.

Ona je zahvalila predstavnicima Nanbudo centra što djeci iz Dječijeg doma "Rada Vranješević" omogućavaju besplatne treninge i vježbe.

Direktor Nanbudo centra Saša Purnjaga istakla je da su zahvaljujući podršci Ministarstva uspjeli da odu na takmičenje u Francuskoj na kojem su ostvarili zapažen rezultat i sa ponosom predstavili Srpsku.

On je naglasio da je cilj ovog sportskog kolektiva da se nanbudo što bolje pozicionira na sportskoj mapi.

Nanbudo je japanska borilačka vještina koja ima korijene u aikidu, karateu i džudou.