latinica  ћирилица
12/06/2018 |  12:48 ⇒ 14:40 | Autor: Agencije

Divčibare- Automobil pokosio grupu djece, poginuo dječak

Teška saobraćajna nesreća dogodila se danas u 10.15 časova na Divčibarima kada je automobil marke tojota udario u grupu djece koja su prelazila ulicu. U nesreći je desetogodišnji dječak preminuo na licu mjesta.
Automobil naleteo na kolonu dece na Divčibarama, stradao dečak - Foto: Screenshot
Automobil naleteo na kolonu dece na Divčibarama, stradao dečakFoto: Screenshot

U nesreći su povrijeđene i dvije desetogodišnje djevojčice kojima se ljekarska pomoć ukazuje u Valjevu. Kako se saznaje, djevojčice su zadobile lakše tjelesne povrede.

Kako RTS saznaje, sva djeca su iz Subotice i bila su na rekreativnoj nastavi, danas je trebalo da putuju kući.

Kako javljaju mediji, kolona učenika organizovano je prelazila ulicu, a vozilo tojota kojim je upravljao V. V. kretalo se iz pravca Kaone ka centru Divčibara. Automobil se nije zaustavio, već je prešao na lijevu stranu i na trotoaru udario u grupu djece.

Vozilo je naletjelo na djecu u trenutku kada je već više od pola kolone prešlo na drugu stranu ulice u neposrednoj blizini hotela "Pepa" gdje su djeca bila smještena.

Automobil koji je izazvao nesreću je beogradskih registarskih oznaka, a prema prvim rezultatima istrage automobilu su otkazale kočnice.

Uhapšen vozač automobila koji je usmrtio dječaka 

Policija u Valjevu uhapsila je V.V. /43/ iz Beograda,  koji je danas na Divčibarama automobilom usmrtio desetogodišnjeg dječaka, saopšteno je iz MUP-a Srbije.

V.V. je uhapšen zbog osnovane sumnje da je počinio teško djelo protiv bezbjednosti javnog saobraćaja i on će u zakonskom roku biti sproveden nadležnom tužilaštvu.