latinica  ћирилица
08/06/2018 |  11:32 ⇒ 11:36 | Autor: SRNA

Tokom mjeseca projekat "Umjetnost u pokretu"

U Kostajnici će tokom ovog mjeseca biti održane tri kulturne manifestacije u okviru projekta "Umjetnost u pokretu" koji realizuje Muzikološko društvo Republike Srpske u saradnji sa Akademijom umjetnosti Univerziteta u Banjaluci.
Kostajnica - Foto: RTRS
KostajnicaFoto: RTRS

Direktor kostajničke biblioteke Svetlana Đurđević rekla je Srni da je cilj projekta, koji će biti realizovan u Kozarskoj Dubici i Čelincu, decentralizacija kulture.

"Realizacija projekta u Kostajnici počeće 15. juna koncertom etno-muzike ženske pjevačke grupe katedre za etnomuzikologiju na Akademiji umjetnosti Univerziteta u Banjaluci, a 20. juna nastupiće kamerni trio Akademije umjetnosti `Daltoni`", rekla je Đurđevićeva.

Prema njenim riječima, 26. juna na programu je monodrama "Ima neka tajna veza" posvećena Dušku Trifunoviću koju izvodi Milan Dimić, apsolvent glume na Akademiji umjetnosti.

Projektom je predviđeno da se nakon svakog od ova tri kulturna događaja organizuje kratka radionica, odnosno okrugli sto, gdje bi zainteresovana publika mogla da sazna nešto više o umjetničkoj profesiji, te dobije uputstva za eventualno samostalno bavljenje sličnim djelatnostima u okviru amaterskih sekcija.

Projekat "Umjetnost u pokretu" podržalo je Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske.