latinica  ћирилица
06/06/2018 |  10:01 | Autor: SRNA

Suđenje Spasu Milišiću za ubistvo počinje 3. jula

Na pretpretresnom ročištu u Okružnom sudu u Trebinju odlučeno je da će 3. jula početi suđenje Spasu Milišiću koji se tereti da je ubio svog sugrađanina Nemanju Šupljeglava, saopšteno je iz ove pravosudne institucije.
Trebinje, Okružni sud (Foto: https://trebinjelive.info) -
Trebinje, Okružni sud (Foto: https://trebinjelive.info)

Tokom glavnog pretresa, čiji je početak zakazan za 11.00 časova, biće pročitana optužnica, date uvodne riječi i ispitano pet svjedoka optužbe.

Nastavak glavnog pretresa zakazan je za 9. jul sa početkom u 11.00 časova, na kojem će biti nastavljeno ispitivanje svjedoka.

Optužnicom Okružnog javnog tužilaštva u Trebinju, Milišić se tereti da je 11. februara oko 2.55 časova u trebinjskom ugostiteljskom objektu "Merlot" na podmukao način ubio sugrađanina Nemanju Šupljeglava, te teško povrijedio Peru Miloševića.

Istom optužnicom optuženom se stavlja na teret da je neovlašćeno držao i nosio vatreno oružje i municiju i to pušku M-48 napunjenu sa pet metaka i metkom u cijevi, lovačku pušku "zastava Јugoslavija" napunjenu sa dva patrona, 10 metaka i lovački pojas zelene boje sa 10 lovačkih patrona.

Optuženom se stavlja na teret i da je neovlašćeno, radi prodaje, držao biljnu smolu hašiš u količini od 37,3 grama.