latinica  ћирилица
04/06/2018 |  16:19 ⇒ 18:36 | Autor: RTRS

Prvi tim Instituta za kardiovaskularne bolesti sa Dedinja u posjeti bijeljinskoj bolnici

Bijeljinsku bolnicu "Sveti Vračevi" danas je posjetio prvi tim Instituta za kardiovaskularne bolesti Dedinje. Zahvaljujući stručnjacima iz Instituta Dedinje, u angio sali bijeljinske bolnice, godišnje bude zbrinuto oko 1.000 pacijenata.

Prvi stent pacijentu je ugrađen u bijeljinskoj bolnici 2014. godine. Godišnje u angio sali bude zbrinuto 800 pacijenata.

"60 odsto pacijenata je van Semberije i Bijeljine. Ovo je centar koji pomaže pacijentima širom Srpske i na njihovo zadovoljstvo oni vrlo efikasno i brzo dobiju tu uslugu na najvišem nivou", kaže Siniša Maksimović, direktor bolnice "Sveti Vračevi", Bijeljina.

U ovoj bolnici otvoren je program akutnog infarkta miokarda odnosno ovdje se liječe bolesnici sa srčanim udarom.

"Poznato je da je u pitanju najefikasnija intervencija iz oblasti interventne kardiologije koja može da pokaže veliki broj spasenih života u relativno kratkom vremenskom periodu", ističe akademik, Miodrag Ostojić.

Proteklih mjeseci na Institutu za kardiovaskularne bolesti Dedinje uvedeno je sedam novih procedura kojih do sada nije bilo u srpskoj medicini.

"Reći ću vam samo da ćemo u toku ove godine uvoditi nove procedure i nove tehnologije prvi u Evropi. Јa ne vidim ništa bolje i ništa ljepše nego da vam kažem danas da i vi budete dio tog tima, da učestvujete u stvaranju te medicinske istorije koja je prepuna na stranicama Instituta Dedinje", rekao je Milovan Bojić, direktor Instituta za kardiovaskularne bolesti Dedinje.

Direktor bolnice u Bijeljini Siniša Maksimović uručio je direktoru Instituta Dedinje Milovanu Bojiću monografiju i ključ bijeljinske bolnice kao znak prijateljstva i dobrodošlice za sve zaposlene sa ovog renomiraniog Instituta.