latinica  ћирилица
12/05/2018 |  21:46 | Autor: SRNA

Zvornik: Održana tribina "Za bebu više"

Udruženje porodica sa problemom steriliteta "Bebe 1" iz Zvornika organizovalo je danas tribinu pod nazivom "Za bebu više" s ciljem da se uspostavi bolja komunikacija na relaciji pacijent-ljekar da bi više beba bilo rođeno.
Održana tribina "Za bebu više" - Foto: SRNA
Održana tribina "Za bebu više"Foto: SRNA

Predjednik Udruženja "Bebe 1" Nikolina Oro zahvalila je stručnjacima koji su odvojili vrijeme za edukaciju članova Udruženja i svima drugima koji su pomogli da se postignu sjajni rezultati, odnosno rode 44 bebe.

Oro je istakla da se samo zajedničkim djelovanjem može pomoći parovima sa problemom steriliteta da imaju svoju djecu.

"Članovi Udruženja presrećni su i zbog toga što je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik pokrenuo inicijativu da Fond, odnosno Vlada Republike Srpske finansira i treći postupak vantjelesne oplodnje", rekla je Oro.

Ona je izrazila nadu da će im uskoro biti omogućeno da sami odaberu klinike i ljekara kod kojih će to obavljati.

Vlasnik novosadske bolnice "DŽenezis" Zorica Crnogorac, koja radi kao vođa tima za vantjelesnu oplodnju, istakla je da je njenoj bolnici rođeno dosta beba iz Zvornika.

"Ovdje sam da ohrabrim sve parove koji se spremaju da se ostvare kao roditelji. Predstavla sam im sve inovacije, jer bolnica `DŽenezis` postoji 12 godina, tokom kojih smo razvijali personalizvani i sveobuhvatni pristup svakom pojedinačnom paru. Sada radimo inovacije i na nivou genoma samog para", rekla je Crnogorac.