latinica  ћирилица
16/04/2018 |  16:06 ⇒ 19:32 | Autor: RTRS

SNSD poziva institucije da razriješe slučaj Davida Dragičevića

Savez nezavisnih socijaldemokrata izražava najiskrenije saučešće porodici tragično preminulog Davida Dragičevića i poziva nadležne institucije da profesionalno i u najskorijem roku utvrde sve relevantne činjenice i razriješe ovaj slučaj.
SNSD -
SNSD

Saopštenje SNSD-a prenosimo u cijelosti:

Ovom prilikom želimo podsjetiti javnost da je naš odnos prema ovom slučaju odmah iskazao predsjednik naše stranke Milorad Dodik koji je, poslije razgovora sa porodicom i na njihov zahtjev, tražio i obezbijedio da se izvrši nova obdukcija i da se dodatno analiziraju svi detalji istrage i utvrde činjenice.

Takođe, želimo jasno osuditi postupke određenih ljudi i organizacija koji su od samog početka politizovali i zloupotrijebili ovaj tragični slučaj i iskrenu bol i patnju porodice. Smatramo da ovo nije pitanje za političke partije, već za Tužilaštvo, kojem ovom prilikom pružamo podršku i pozivamo da profesionalno i transparentno razriješi slučaj.

SNSD smatra da državni organi moraju dobiti priliku da profesionalno obave svoj posao i pozivamo ih na hitnu reakciju, a od Tužilaštva očekujemo i da u najskorijem roku ožalošćenoj porodici pruži sve odgovore na njihove prigovore u vezi sa određenim licima zaposlenim u državnim organima.

SNSD insistira da se jasno utvrdi odgovornost pojedinaca i nosioca funkcija u nadležnim institucijama, a gdje za to postoje razlozi.