latinica  ћирилица
16/04/2018 |  15:37 ⇒ 15:39 | Autor: SRNA

Vučić i Dačić čestitali pobjedu Đukanoviću

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić uputio je čestitku novoizabranom predsjedniku Crne Gore Milu Đukanoviću povodom njegove pobjede na predsjedničkim izborima, izrazivši očekivanje da će jačati bilateralni odnosi.
Vučić i Dačić - Foto: TANЈUG
Vučić i DačićFoto: TANЈUG

"Građani Crne Gore pokazali su da imaju poverenje u vaše političko iskustvo i državničku veštinu", naveo je Vučić u čestitki.

On je izrazio nadu da će Đukanović svojim radom doprinijeti da mir i stabilnost političkih prilika u regionu budu oslonac za svima preko potreban ekonomski napredak.

"U očekivanju dobre saradnje i jačanja bilateralnih odnosa Srbije i Crne Gore, želim vam mnogo uspeha na odgovornoj dužnosti", naglasio je Vučić.

Lider Demokratske partije socijalista Milo Đukanović osvojio je na predsjedničkim izborima 180.274 glasa ili 53,9 odsto, podaci su Državne izborne komisije na osnovu 100 odsto obrađenih glasova.

I ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić čestitao je Milu Đukanoviću pobjedu na predsjedničkim izborima u Crnoj Gori, ocjenjujući da ona neće dovesti do promjene u dobrim bilateralnim odnosima dvije države koji treba da budu još sadržajniji.

Dačić je rekao da Srbija i Crna Gora treba više da sarađuju u oblastima koje se tiču obje države i naroda.

Prema njegovim riječima, za Srbiju tu spada i položaj njenih sunarodnika koji žive u Crnoj Gori.

Dačić je rekao novinarima u Beogradu da Srbija neće uvesti nikakve sankcije Rusiji.

"Mi prema prijateljima ne možemo da se ophodimo na takav način", rekao je Dačić i podsjetio na podršku Rusije Srbiji u očuvanju Kosova i Metohije.