latinica  ћирилица
16/04/2018 |  13:06 ⇒ 14:30 | Autor: RTRS

"Zašto je kultura meni važna" - Nagrađeni učenici posjetili atelje Mladena Miljanovića (VIDEO)

Učenici čiji su radovi ocijenjeni najboljima na konkursu "Zašto je kultura meni važna", koji je raspisalo Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske, dobili su priliku da posjete atelje istaknutog umjetnika Mladena Miljanovića u Banjaluci.
Učenici posjetili atelje Mladena Miljanovića u Banjaluci - Foto: RTRS
Učenici posjetili atelje Mladena Miljanovića u BanjaluciFoto: RTRS

Umjetnici Mladen Miljanović i Saša Đorđević iskustvo stvaranja podijeliće sa nagrađenim učenicima- Ivanom Samardžićem iz Bileće, Bogdanom Tintorom iz Bijeljine i Vlatkom Cvetnić iz Nove Topole.

Miljanović je rekao da je ovo dobra inicijativa koja će mladim ljudima omogućiti da saznaju više o umjetnosti i stvaralačkom procesu.

Јedan od nagrađenih učenika, Ivan Samardžić, učenik četvrtog razreda Opšte gimnazije u Bileći, rekao je da je konkurs "Zašto je kultura meni važna" veoma bitan za sve koji se bave umjetnošću.

Bogdan Tintor, učenik Gimnazije "Filip Višnjić" iz Bijeljine, nagrađen je za andriod aplikaciju Bonton.

Vlatka Cvetnić, učenica banjalučke Tehnološke škole, naglasila je da je posjeta ateljeu umjetnika Mladena Miljanovića odlična prilika za sve učenike zainteresovane za umjetnost.

Danas Radio-televizija Republike Srpske počinje snimanje emsije Meni je važno, koja je dio kampanje popularizacije umjetnosti i kulture, te afirmacije mladih talenata.