latinica  ћирилица
16/04/2018 |  11:09 ⇒ 18:13 | Autor: RTRS

CVIЈANOVIĆ-VIGEMARK: Reforme Vlade Srpske daju pozitivne rezultate

Predsjednica Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović razgovarala je danas u Banjaluci sa šefom Delegacije i specijalnim predstavnikom EU u BiH Larsom Gunarom Vigemarkom, saopšteno je iz Biora Vlade za odnose s javnošću.

Cvijanovićeva i Vigemark su ocijenili da se realizacija Reformske agende u Republici Srpskoj odvija u skladu sa predviđenom dinamikom, te da reformski zahvati koje provodi Vlada Srpske daju pozitivne rezultate, o čemu svjedoče i svi makroekonomski pokazatelji.

Vigemark je upoznao premijerku Srpske da je postupak izrade mišljenja Evropske komisije na odgovore na Upitnik, koje su izrađivale sve nadležne institucije u BiH u okviru sistema koordinacije, pri kraju, te da se u nastupajućem periodu može očekivati i njegovo zvanično predstavljanje.

Sagovornici su razmijenili mišljenje i o aktivnostima koje se sprovode u oblastima vladavine prava i reforme javne uprave, te se saglasili da sistem koordinacije predstavlja okvir za realizaciju svih aktivnosti u oblasti evropskih integracija u BiH, uključujući i proces programiranja sredstava pomoći Evropske unije IPA 2.

Sa šefom Delegacije EU u BiH razgovarao je i predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik.

Sa Vigemarkom će danas razgovarati i predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović.