latinica  ћирилица
16/03/2018 |  12:13 ⇒ 12:25 | Autor: SRNA

"Bazari zdravlja" u majevičkom kraju

Dom zdravlja Lopare danas je u mjesnoj zajednici Koraj započeo projekat "Bazari zdravlja" u okviru kojeg će biti organizovani besplatni preventivni pregledi stanovnika majevičkog kraja.
Lopare  "Bazari zdravlja" - Foto: SRNA
Lopare "Bazari zdravlja"Foto: SRNA

"Današnjim pregledima biće obuhvaćeno stotinjak mještana Koraja, gdje dva ljekara sa medicinskim osobljem obavljaju mjerenje krvnog pritiska, šećera u krvi, holestorola u krvi i po potrebi pregled EKG aparatom", rekao je novinarima direktor Doma zdravlja Lopare Želimir Nešković.

Prema njegovim riječima, akcijom besplatnih pregleda daje se značaj prevenciji na primarnom nivou, a projekat "Bazari zdravlja" jedan je u nizu takvih projekata koji će Dom zdravlja Lopare sprovoditi u ovoj godini.

"Veoma bitan projekat za ovu godinu je izgradnja objekta površine 300 metara kvadratnih u koji će biti smješten Centar za mentalno zdravlje i Centar za bazičnu rehabilitaciju, odnosno fizijatriju na primarnom nivou zdravstvene zaštite", najavio je Nešković.

On je istakao da Dom zdravlja Lopare konstantno radi na povećanju broja ljekara specijalista koji dolaze da konsultativno rade preglede stanovnicima ovog kraja.

"Osim ginekologa, pedijatra, ortopeda, neurologa, urologa, hirurga i vaskularnog hirurga, za naredni period planirali smo da konsultativne preglede u Loparama obavlja i oftalmolog", rekao je Nešković.

Današnjoj akciji besplatnih preventivnih pregleda u Koraju prisustvovao je i načelnik opštine Lopare Rado Savić.

Dom zdravlja Lopare pokriva zdravstvene potrebe 9.000 osiguranika.