latinica  ћирилица
13/03/2018 |  17:52 ⇒ 18:26 | Autor: RTRS

Prnjavor: Izvedena predstava "Sedam Snežana i patuljak"

Dramska scena Srpskog prosvjetnog i kulturnog društva "Prosvjeta" Prnjavor izvela je danas za najmlađe sugrađane predstavu "Sedam Snežana i patuljak", u okviru programa obilježavanja 24. marta - Dana opštine Prnjavor.
"Sedam Snježana i patuljak" - Foto: SRNA
"Sedam Snježana i patuljak"Foto: SRNA

Predstavu su, u dva termina, pogledali polaznici dječijih vrtića "Pčelica" i "Bambi", kao i učenici Osnovnih škola "Sveti Sava" Gornji Smrtići, "Petar Kočić" Šibovska, "Vuk Karadžić" Donji Vijačani i "Nikola Tesla" Prnjavor.

"Namjera nam je bila da stavimo akcenat na djecu iz seoskog područja, nama drage saradnike koji redovno posjećuju naše pozorišne predstave. Na ovaj način smo željeli da dobiju lijep i zanimljiv poklon povodom Dana opštine", rekla je Srni rukovodilac ovog amaterskog pozorišta Brankica Radonjić.

Radonjićeva je navela da je predstava "Sedam Snežana i patuljak" nastala na osnovu teksta Tode Nikoletića, dugogodišnjeg prijatelja prnjavorske Dramske scene, omiljenog među djecom zbog šaljivih tekstova, ali i višeslojnosti priče, zbog čega je zanimljiv i odraslima.

Ona kaže da ova predstava daje publici mogućnost za novo shvatanje klasične bajke "Snježana i sedam patuljaka".

"Pokušali smo da napravimo moderniji pristup, sa modernijom muzikom, režijom, što je naišlo na odličan prijem kod mališana. Svjesni smo da bajka nikada neće izaći iz mode, ali je potrebno pratiti trendove i u pozorište uvesti duh savremenosti. Na taj način će i život predstave biti duži i kvalitetniji", dodala je Radonjićeva.

Mladi glumci "Prosvjetine" Dramske scene narednu predstavu za najmlađe sugrađane pod nazivom "Kako nasmejati princezu" izvešće u petak, 16. marta.

Izvor: SRNA