latinica  ћирилица
13/03/2018 |  15:25 ⇒ 19:45 | Autor: RTRS

U Grobnicama počela rekonstrukcija ulica i vodovodne mreže (VIDEO)

Višedecenijska želja stanovnika zvorničkog naselja Grobnice biće ispunjena, jer je u ovom naselju, prije nekoliko dana, počela rekonstrukcija ulica i vodovodne mreže u okviru druge faze projekta "Fiš".
Rekonstrukcija ulica - Foto: RTRS
Rekonstrukcija ulicaFoto: RTRS

Sredstva su obezbijeđena iz kredita Svjetske banke i iz gradskog budžeta.

Radovi su počeli u ulici 9. aprila. U narednih 15 dana biće zamijenjene vodovodne cijevi, nakon čega će uslijediti uređenje kolovoza i zamjena rasvjete.

"Meni je drago što su ovo počeli, inače ovdje od kad sam došao, a došao sam kao raseljeno lice 96-te, bili su non-stop problemi sa pucanjem ovih cijevi, koje su rađene, možda prije 30, 40 godina. Svaka im čast, samo nek su počeli, valjda će i završiti ako Bog da", priča mještanin Borislav Glavonjić.

Osim ove biće rekonstruisane i Radnička i ulica Gavrila Principa. Početak radova obradovao je građane.

Zbog radova otežano je odvijanje saobraćaja u ovom dijelu grada. Nadležni očekuju razumijevanje građana.

Bojan Ivanović zamjenik gradonačelnika Zvornika moli sugrađane da budu strpljivi, jer to je za dobrobit svih.

"Ako ne bude nekih nepredviđenih okolnosti i naravno ako građevinska sezona, odnosno vrijeme posluži, očekujemo da bi radovi u Grobnicama mogli biti završeni, da kažemo krajem aprila mjeseca", navveo je Ivanović.

U Gradskoj upravi se nadaju da će "Fiš" projekat biti nastavljen, a aplicirali su i za uređenje vodovodne mreže u mjesnim zajednicama Pilica i Lokanj.