latinica  ћирилица
13/03/2018 |  11:14 | Autor: SRNA

Potpisan ugovor sa "Milbauerom" o nabavci pasoških knjižica

Agencija za identifikaciona dokumenta, evidenciju i razmjenu podataka BiH /IDDEEA/ i banjalučka kompanija "Milbauer" potpisali su u Banjaluci četverogodišnji ugovor o nabavci pasoških knjižica u vrijednosti 28,47 miliona KM, rekla je Srni portparol IDDEEA Elvira Adžikić.
BiH pasoš - Foto: RTRS
BiH pasošFoto: RTRS

"Potpisivanjem ovog ugovora u narednom četverogodišnjem periodu građani BiH će u zakonom propisanom roku nesmetano moći dolaziti do svojih putnih isprava", istakla je Adžikićeva.

Ugovor je potpisan juče u prostorijama IDDEEA u Banjaluci.

Kancelarija za razmatranje žalbi BiH odbila je ranije žalbu Francuske kompanije "Gemalto", čime su stvoreni preduslovi da IDDEEA nakon nekoliko neuspješnih pokušaja završi tender za nabavku pasoških knjižica.

Najbolju ponudu na posljednji tender, na koji se i žalio "Gemalto", dostavila je banjalučka kompanija "Milbauer", koja za četvorogodišnje štampanje pasoških knjižica traži 28,47 miliona KM s PDV-om, dok je kompanija "Veridos" tražila čak 53,28 miliona KM.

Ove dvije kompanije jedine su i dostavile ponude za četvorogodišnji posao štampanja pasoških knjižica, iako ih je daleko više preuzelo tendersku dokumentaciju.