latinica  ћирилица
13/02/2018 |  17:45 ⇒ 14/02/2018 | 10:05 | Autor: RTRS

Za ratnohuškačku retoriku nema mjesta u Srpskoj; Salkiću umanjena plata

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je danas da permanentna ratnohuškačka retorika Ramiza Salkića, prepuna laži i dezinformacija ima za cilj dizanje tenzija u Srpskoj i kao takva ovdje ne može i neće proći.
Milorad Dodik - Foto: RTRS
Milorad DodikFoto: RTRS

Na pitanje Srne da prokomentariše Salkićevu tvrdnju da predsjednik Srpske "radi na uspostavljanju oružanih formacija", Dodik je rekao da je krajnje vrijeme da se Ramiz Salkić sam disciplinuje, da smanji doživljaje i pripazi šta priča, uvažavajući funkciju na kojoj se nalazi u Republici Srpskoj.

- Ratnohuškačku retoriku Salkić može da koristi tamo gdje je ona i rođena - u Sarajevu, kod svog šefa Bakira Izetbegovića, a Republika Srpska to više neće dozvoliti - rekao je predsjednik Republike Srpske za Srnu.

Zbog iznošenja notornih neistina, Salkiću za 20 odsto umanjenja plata

Predsjednik Republike Srpske danas je naložio donošenje rješenja o utvrđivanju osnova plate kojim je potpredsjedniku Srpske Ramizu Salkiću umanjena plata za 20 odsto, saošteno je iz kabineta predsjednika.

U saopštenju se navodi da je odluka donesen "zbog Salkićevog iznošenja notornih neistina koje nanose nemjerljivu štetu ugledu Republike Srpske, iz čijeg budžeta potpredsjednik Salkić prima platu".