latinica  ћирилица
13/02/2018 |  13:45 ⇒ 16:07 | Autor: RTRS

Hrvatsku na 63. Evrosongu predstavlja Franka Batelić

Na ovogodišnjem, 63. takmičenju za najbolju pjesmu Evrope Hrvatsku će predstavljati Franka Batelić, mlada umjetnica snažnog i školovanog glasa, koja će u Portugalu izvjesti pjesmu "Crazy".
Franka Batelić - Foto: Screenshot/YouTube
Franka BatelićFoto: Screenshot/YouTube

Autor numere "Crazy" je Branimir Mihaljević, a autorka teksta Franka Batelić, javlja hrvatski Јutarnji list. Hrvatska pjevačica je do sada izdala 12 pjesama i ostvarila tri gostovanja u kompozicijama koje izvode drugi pjevači.

Franka se pevanjem bavi od treće godine. Izvodeći pjesmu "Ruža u kamenu", 2008. godine, osvojila je nagradu publike na Hrvatskom radijskom festivalu, a ta numera osvojila je i članove udruženja obožavalaca najvećeg evropskog muzičkog takmičenja (OGAE), koje okuplja četrdesetak evropskih klubova ljubitelja „Pjesme Evrovizije“ i tako pobijedila u konkurenciji od 28 pjesama, navodi se u tekstu Јutarnjeg lista.

Na festivalu „Dora“, na kojem se bira predstavnik Hrvatske na „Evrosongu“ nastupala je 2009. godine sa "Pjesmom za kraj".

Evrovizijske scene pokušala je da se domogne i izvodeći pjesmu "Na tvojim rukama" na 18. konkursu HRT-a za predstavnika Hrvatske na „Pjesmi Evrovizije“.

„Spremni smo za izazov i daćemo baš sve od sebe da u Portugalu Hrvatsku predstavimo na najbolji mogući način“, zaključila je mlada muzičarka.

Izvor: RTS