latinica  ћирилица
12/02/2018 |  15:28 | Autor: RTRS

Uspješno realizovani projekti u regiji Birač

Program oporavka Srebrenice, Bratunca i Milića, kao i projekat Birač rezultirali su povećanjem broja radnih mjesta, razvojem infrastrukture, te pristupa obrazovanju i poboljšanju javnih usluga, ocijenili su danas ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirko Šarović, ambasador Holandije u BiH Reinot Kaspar Vos i šef diplomatske kancelarije Belgije u BiH Vilijam Aselborn.
Opština Srebrenica - Foto: RTRS
Opština SrebrenicaFoto: RTRS

"Riječ je o značajnim razvojnim projektima Vlade Holandije na unapređenju ukupnog socioekonomskog oporavka ovih regija, koji se dalje mogu sprovoditi širom zemlje i biti platforma za intenzivniji razvoj svih regija", istakao je Šarović.

Program oporavka regije Srebrenica sprovodi se od 2012. godine i vrijedan je oko 45 miliona dolara, dok je projekat Birač, koji se realizuje u posljednjih pet godina, usmjeren na ruralni razvoj i vrijedan je 5,2 miliona dolara.

Ambasador Vos i šef diplomatske kancelarije Belgije izrazili su podršku Šarovićevom radu i najavili intenziviranje saradnje i nove važne projekte, kao što su projekti vodosnabdijevanja u pojednim gradovima u BiH, saopšteno je iz Ministarstva spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH.

Na današnjem sastanku u Sarajevu bilo je riječi o uspješnoj realizaciju zajedničkih ekonomskih projekata i potencijalnim novim projektima i investicijama u BiH.

Izvor: SRNA