latinica  ћирилица
17/01/2018 |  19:48 ⇒ 20:12 | Autor: RTRS

Djevojčice platile struju skoro nepokretnom komšiji (VIDEO)

Djevojčice Tijana Blagojević i Mihaela Čikić sakupile su novac da bi platile račun za struju komšiji koji živi u teškim uslovima.
Djevojčice platile struju komšiji - Foto: RTRS
Djevojčice platile struju komšijiFoto: RTRS

Zoran Šukalo je sticajem nesretih okolnosti prije sedam godina ostao skoro nepokretan. Poslije drugotrajnog liječenja uspio je da prohoda uz pomoć štaka. Prihodi od stočarstva nisu dovoljni za podmirenje osnovnih potreba.

- Živim od naknade za tuđu njegu i pomoć od 167 KM i zarade od ovaca. Borim se, ali nije lako. Samo je dug za struju iznosio 300 maraka - kaže Šukalo.

Dug za struju i prijetnja isključenjem za Božić, na akciju su pokrenuli Tijanu Blagojević kojoj se u priklupljanju pomoći pridružila i drugarica Mihaela Čikić.

- Pisala sam pismo na konkursu "Pišem pismo Djeda Mrazu" i osvojila sam 50 KM, ali to mi nije bilo dovoljno pa smo moja drugarica i ja krenuli u selu da skupljamo novac - priča Tijana.

- Rekli smo da prikupljamo novac da mu ne isključe struju do Božića i svi su se uglavnom uključili u akciju - dodaje Mihaela.

Tijaninim gestom bili su iznenađeni i organzatori konkursa "Piši pismo Djeda Mrazu" u Zimskom gradu Gradiška.

- Djevojčica je pisala da ima teško pokretnog komšiju i da joj je želja da mu pomogne da skupi sredstva i plati struju. Tražila je 30 maraka, a osvojila je treću nagradu i 50 maraka -  navodi Željko Blagojević, direktor Kulturnog centra Gradiška.

Sakupljene priloge u selu Tijana i Mihaela su uredno evidentirale u svesci koja će zajedno sa priznanicom za plaćen dug struje dugo svjedočiti o prijateljstvu i do sada nezabilježenom činu dječije humanosti u gradiškom Potkozarju.