latinica  ћирилица
17/01/2018 |  19:46 ⇒ 19:53 | Autor: RTRS

Stevandić: Posvećeni stabilnosti i razvoju Srpske

Predsjednik Ujedinjene Srpske Nenad Stevandić izjavio je da je ova politička partija posvećena stabilnosti i razvoju Republike Srpske, te da se njena snaga temelji na iskusnim ljudima, ali i velikom broju mladih.
Predsjednik Ujedinjene Srpske Nenad Stevandić u Ugljeviku, gdje je večeras otvorena kancelarija Opštinskog odbora Ujedinjene Srpske. - Foto: SRNA
Predsjednik Ujedinjene Srpske Nenad Stevandić u Ugljeviku, gdje je večeras otvorena kancelarija Opštinskog odbora Ujedinjene Srpske.Foto: SRNA

"Svjesni smo da moramo da pojačamo svoje aktivnosti jer smo u posljednjih nekoliko dana pokazali do čega vodi srpska nesloga i do čega dovodi finansiranje ili indukovanje velikih srpskih podjela", rekao je Stevandić, navodeći kao primjer ponašanje ministra bezbjednosti BiH Dragana Mektića.

Stevandić kaže da je Mektić "prvi javio da će ovo biti godina velikih srpskih podjela, napada na sve srpske organizacije koje nose prefiks srpski, te vjerovatno i na sve ljude koji zastupaju nacionalnu politiku".

On je naveo da Srbi mogu opstati samo ukoliko se ujedine, izmire i dogovore.

"Moramo otvoriti prostor boljim i kvalitetnijim ljudima, da imamo konačno reprezentaciju Republike Srpske u Sarajevu, a ne reprezentaciju Bakirovog Saveza za promjene", rekao je Stevandić u Ugljeviku, gdje je večeras otvorena kancelarija Opštinskog odbora Ujedinjene Srpske.

On je izrazio uvjerenje da će politički rad Ujedinjene Srpske dovesti do toga da naredne godine ima najkvalitetniji kadar kako bi ista politika bila u Sarajevu, Banjaluci i Ugljeviku, na korist Republike Srpske.

"To više ne smije biti politika destrukcija i sukoba i politika koja tjera mlade ljude van Republike Srpske. Prvi smo primjetili te probleme i na vrijeme osnovali organizaciju sa 47 kancelarija, uključujući i ovu u Ugljeviku", rekao je Stevandić, dodajući da Ujedinjena Srpska ima odbor u skoro u svakoj opštini i gradu Republike Srpske.

Predsjednik Opštinskog odbora Ujedinjene Srpske Božidar Vasić rekao je da Ugljevik od dobija modernu političku partiju.

"Fokusirani smo na mlade i obrazovane ljude koji znaju šta je dobro i šta je u interesu opštine Ugljevik. Da bismo krenuli snažno naprijed moramo najprije da se ujedinimo i da zaustavimo sunovrat u kome se sada nalazimo u Ugljeviku", rekao je Vasić.

Izvor: SRNA