latinica  ћирилица
17/01/2018 |  17:23 ⇒ 18:34 | Autor: RTRS

Bijeljina još bez sportske dvorane (VIDEO)

Već godinama u Bijeljini postoji potreba za izgradnjom sportske dvorane koja, prema riječima nadležnih, nije u planovima ni ove godine. Zato će biti izdvojeno 150.000 KM za renoviranje dva objekta u kojima se održavaju treninzi sportskih ekipa, a kojoj je odavno potrebna adaptacija.
Objekat - Foto: RTRS
ObjekatFoto: RTRS

Јedinu sportsku gradsku dvoranu u Bijeljini koriste tri srednje škole, a nakon nastave i nekoliko sportskih klubova. S obzirom na to, da nije renovirana više od 15 godina, na granici je uslovnosti za održavanje treninga i utakmica.

Odbojkaš Dušan Perišić kaže da je dvorana dotrajala, jer je propao parket, a bilo kakve padavine dodatno pogoršavaju stanje, jer krov prokišnjava.

I sala Sokolskog društva koristi se za treninge mlađih kategorija, a jedan njen dio i kao kancelarijski prostor. Ovoj zgradi takođe je neophodno kompletno renoviranje.

Trener Miroslav Mićić kaže da je u ovakvim uslovima teško zagrijati ovoliki prostor i da su zbog toga povećani troškovi za struju.

Novca za izgradnju nove sportske dovrane nema, a iz budžeta grada će u ovoj godini biti izdvojeno 100.000 KM za sportsku dvoranu, a 50.000 KM za Sokolski dom.

Mladen Petrović, direktor Direkcije za izgradnju i razvoj Bijeljine, kaže da je potrebno prvo sanirati krov, a zatim parket. Radi poboljšanja energetske efikasnosti trebalo bi promijeniti i dio stolarije.

Kada je riječ o sanaciji Sokolskog doma, smatra da će prvo uraditi fasadu, a zatim sanirati krovnu konstrukciju za koju je  urađen projekat.

Sportsku gradsku dvoranu, osim tri srednje škole, za treninge koristi pet-šest sportskih klubova koji očekuju da nakon renoviranja imaju znatno bolje uslove nego do sada. Zgrada Sokolskog društva u Bijeljini sagrađena je 1932. godine i pod zaštitom je Republičkog zavoda za zaštitu kulturno istorijskog i prirodnog nasljeđa.