latinica  ћирилица
17/01/2018 |  16:54 ⇒ 16:55 | Autor: RTRS

Crnadak: Ivanić kandidat za predsjednika Srpske ili člana Predsjedništva BiH

Mladen Ivanić, počasni predsjednik PDP, biće definitivno kandidat ove partije ili za predsjednika Republike Srpske ili za srpskog člana Predsjedništva BiH, potvrdio je za Novosti Igor Crnadak, potpredsjednik PDP-a, i dodao da će se u narednih nekoliko mjeseci, poslije razgovora unutar SzP, tačno znati za koju funkciju će Ivanić biti kandidat.
Crnadak - Ivanić - Foto: RTRS
Crnadak - IvanićFoto: RTRS

- Istraživanja koja su rađena u posljednje vrijeme pokazuju da je Mladen Ivanić najpopularniji političar na opozicionoj strani. Međutim, što se tiče odluke o tome ko će, pored njega, biti zvanični kandidati, i za koju funkciju, ona će biti donesena zajednički poslije sastanka članica Saveza za promjene, a tu, prije svega, glavnu riječ imaju SDS, PDP I NDP - kaže Crnadak.

On očekuje da poslije odluke SzP o dva kandidata za predsjednika Republike Srpske i srpskog člana Predsjedništva kompletna opoziciona struktura i velika većina javnosti stanu iza dva kandidata SzP, i da će to biti polazna osnova za pobjedu opozicije na izborima.

Inače, u Savezu za promjene još traje licitacija u vezi sa imenima od strane SDS, kao najjače karike u SzP, i o tome koja će kandidatura pripasti ovoj partiji, pišu Novosti.