latinica  ћирилица
16/01/2018 |  21:43 ⇒ 21:56 | Autor: RTRS

Pelagićevo- Krio 740 kilograma droge

U objektima, vozilu i na parceli koje je koristio Јovan Mirosavljević (54) iz Pelagićeva pronađeno je više od 700 osušenih stabljika marihuane i veći broj pakovanja ove droge, odnosno ukupno oko 740 kilograma, saopšteno je iz Tužilaštva Tuzlanskog kantona (TK), koje je, osim Mirosavljevića, optužilo još tri osobe.
Maruhana (Arhiv) - Foto: SRNA
Maruhana (Arhiv)Foto: SRNA

Opštinski sud Lukavac potvrdio je tu optužnicu protiv Mirosavljevića, te Amira Šiljkovića (46) i Alena Muharemovića (29) iz Lukavca, kao i Emira Turkušića (40) iz Gračanice.

Podsjećamo, 20. oktobra prošle godine tuzlanska policija, u saradnji sa Krim-policijom iz Bijeljine, pretresla je četiri lokacije u Lukavcu, Pelagićevu i Gračanici, a tada je pronađeno i više od 15 kilograma marihuane pripremljene za dalju prodaju.

Već 10 dana kasnije ogromna količine te droge pronađena je na parceli, u objektima i vozilu Mirosavljevića. Postala je to najveća pljenidba te droge u BiH u posljednjih 10 godina.

"Optužnicom se Mirosavljeviću na teret stavlja da je od maja do oktobra 2017. godine u Pelagićevu proizvodio veće količine marihuane, te da ju je pakovao i prodavao većem broju osoba na području Tuzlanskog kantona i šire, između ostalih i optuženom Šiljkoviću", navode iz Tužilaštva TK.

Šiljkoviću se na teret stavlja da je više puta od Mirosavljevića i drugih osoba nabavljao marihuanu, pakovao je i prodavao većem broju osoba.

"Tokom pretresa njegove kuće u Lukavcu je pronađeno više pakovanja marihuane pripremljene za prodaju, u ukupnoj količini od oko jedan kilogram", ističu iz Tužilaštva TK.

Emir Turkušić je optužen da je u istom periodu u Gračanici nabavljao, vagao, pakovao i većem broju osoba prodavao marihuanu, dok se Alenu Muharemoviću na teret stavlja da je u Lukavcu nabavljao marihuanu i heroin, te da je drogu pakovao i prodavao većem broju osoba u TK.

Izvor: SRNA