latinica  ћирилица
15/01/2018 |  10:38 ⇒ 10:42 | Autor: RTRS

Јednomjesečni pritvor za Petkovića i Maksimovića

Banjalučki Okružni sud odredio je jednomjesečni pritvor Draganu Petkoviću /51/ i Vladimiru Maksimoviću /35/ iz Banjaluke zbog sumnje da su neovlašteno proizvodili i prometovali opojnu drogu marihuanu.
Okružni sud Banjaluka - Foto: SRNA
Okružni sud BanjalukaFoto: SRNA

Pritvor za Petkovića određen je do 10, a za Maksimovića do 11. februara, računajući dan hapšenja, rečeno je Srni u sudu.

Pritvor je određen zbog bojazni da će osumnjičeni boravkom na slobodi ometati krivični postupak uticajem na svjedoke i saučesnika te zbog toga što je riječ o krivičnom djelu za koje se može izreći kazna zatvora od deset godina ili više.

Mjere pritvora su određene i zbog toga što bi puštanje na slobodu Petkovića i Maksimovića rezultiralo stvarnom prijetnjom narušavanja javnog reda ili uznemirenosti javnosti.

Navedena lica osumnjičena su da su od avgusta prošle do 10. januara ove godine u Ulici Јovana Dučića u Banjaluci instalirala opremu za vještački uzgoj marihuane.

Policija je tokom hapšenja osumnjičenih i pretresa na četiri lokacije na području Banjaluke pronašla više od 11 kilograma marihuane, 215 stabljika indijske konoplje različite visine, mobilne telefone i dvije puške sa pripadajućom municijom, rečeno je Srni u Policijskoj upravi Banjaluka.

Prilikom pretresa policija je pronašla i improvizovanu laboratoriju za proizvodnju marihuane te opremu, među kojima je UV lampa, aluminijumske folije, ventilatori, vještačko gnojivo i ambalažu za pakovanje.

Izvor: Srna