latinica  ћирилица
13/01/2018 |  18:08 ⇒ 18:08 | Autor: RTRS

Majkić: Sarajevo pokušava da problematizuje sjajno obilježen Dan Republike

Član Zajedničke komisije za odbranu i bezbjednost BiH Dušanka Majkić izjavila je Srni da sarajevski politički krugovi optužbama za formiranje paravojnih formacija pokušavaju da mobilišu još nekog njima naklonjenog predstavnika međunarodne zajednice koji bi se uključio u hajku protiv Republike Srpske.
Dušanka Majkić - Foto: RTRS
Dušanka MajkićFoto: RTRS

"Potpuno nevjerovatno i zlonamjerno može se razumjeti medijska haranga koja dolazi iz Sarajeva kojom se Republika Srpska bez ijednog valjanog argumenta ili dokaza optužuje za formiranje paravojnih formacija. Nezadovoljni što nisu mogli spriječiti proslavu 9. januara - Dana Republike Srpske, bošnjački politički krugovi na sve načine pokušavaju da problematizuju jedan događaj koji je u svemu obilježen dostojanstveno i mirno", rekla je Majkićeva.

Ona je istakla da ti "kreatori mržnje" na ovim prostorima ne posustaju, međutim izgubili su iz vida da Republika Srpska na sve načine na planu organizacije i jačanja svoje bezbjednosti to čini potpuno javno i transparentno, putem svojih regularnih policijskih snaga koje joj po ustavu pripadaju.

"Tako je bilo i ovog puta. Nameće se pitanje zašto bi Republika Srpska uopšte trebala paravojne formacije kada već raspolaže regularnim. Očito je da nam sarajevski krugovi ne mogu zaboraviti sjajno obilježen Dan Republike", rekla je Majkićeva.

Ona je zaključila da i ove optužbe pokazuju da sarajevski politički krugovi, zatrpani gomilom vlastitih neriješenih problema, ne propuštaju šansu za napade na Republiku Srpsku.

Pojedini portali prenijeli su juče informaciju da "predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik uz podršku Moskve formira paravojne jedinice".

Izvor: SRNA