latinica  ћирилица
13/01/2018 |  16:53 ⇒ 14/01/2018 | 08:34 | Autor: RTRS

Banjalučki ćevap dobio svoj festival! (VIDEO)

Svaki putnik koji dođe u Banjaluku, pred sebe stavi zadatak da proba jedno od najpoznatijih jela. Grad na Vrbasu od danas je bogatiji za još jednu manifestaciju, posvećenu banjalučkom ćevapu.
Ćevap fest - Foto: RTRS
Ćevap festFoto: RTRS

Konačno se i to dogodilo- najpopularniji brend grada Banjaluka, banjalučki ćevap dobio je manifestaciju i čast koju zaslužuje.

Ćevap fest- turistička i gastronomska manifestacija održava se prvi put danas u Banjaluci.

- Svi mi koji smo malo stariji znamo da je banjalučki ćevap brend našeg grada. Evo i mladi su se dosjetili. Ovo je bio pravi potez u pravo vrijeme, istakao je Nebojša Kuštrinović, promoter Ćevap-festa.

Originalna receptura i oblik popularne pločice, koji banjalučki ćevap razlikuje od svih ostalih i više je nego dovoljan razlog da ovo jelo, koje je postalo popularno širom svijeta, bude i zaštićeno kao jedan od lokalnih brendova.

- Banjalučki ćevap je jedan od proizvoda koji je karakteristika našeg grada i postoji jedan potencijal ovakvog događaja, da se razvija i da bude tradicionalan, da bude sličan kao Oktoberfest u Njemačkoj. Već je pokrenuta inicijativa za brendiranje, pojašnjava gradanačelnik Igor Radojičić.

Organizatori su za prvi festival, uz dobre ćevape "poslužili" i dobar kulturno umjetnički program, koji traje od 11 ujutro, pa skoro do ponoći.

Na parkingu ispred Muzeja savremene umjetnosti, okupio se veliki broj građana, a za roštilj majstore nije bilo odmora.

Manifestacija posvećena banjalučkom ćevapu ove godine je organizovana kao jedan od programa zimskih praznika.

Prema najavama organizatora, već postoje ideje i inicijative da sljedeći festival bude u ljetnom periodu i da traje više dana.