latinica  ћирилица
12/01/2018 |  15:49 | Autor: RTRS

Medojevića saslušao specijalni policijski tim

Funkcioner Demokratskog fronta Nebojša Medojević rekao je da je Specijalni policijski tim tokom današnjeg saslušanja tražio od njega da se izjasni o tri slučaja.
Nebojša Medojević (foto:kurir.rs) -
Nebojša Medojević (foto:kurir.rs)

Medojević je naveo da se prvi odnosi na navodnu ulogu operativaca Agencije za nacionalnu bezbjednost /ANB/ Zorana Lazovića i Duška Golubovića u švercu kokaina za Italiju.

"O tome postoji dosije u italijanskim službama bezbjednosti, specijalizovanim agencijama za borbu protiv narkotika i Ministarstvu pravosuđa. Umjesto da se obrate ministru pravde Crne Gore Zoranu Pažinu, da on zatraži informacije od italijanskih kolega i riješi posao za pet minuta, oni zovu mene", rekao je Medojević, koji je i lider Pokreta za promjene.

On je naveo da se drugi slučaj tiče navodne naredbe bivšeg premijera Mila Đukanovića da se 24. oktobra 2015. godine puca na demonstrante DF-a. "On je u Operativnom centru ANB-a naredio da se puca u narod. Postoje kamere i svjedoci, to je lako utvrditi. Tu su još bili Ranko Krivokapić, Raško Konjević i Duško Marković", rekao je Medojević.

On kaže da se izjasnio i o slučaju u kojem je obavijestio nadležne organe, a koji se odnosi na odluku glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića da, po dogovoru sa braćom Đukanović, zatraži ukidanje njegovog poslaničkog imuniteta, a sve s ciljem da u Spužu bude organizovan napad na njega.

Medojević kaže da je ove slučajeve "pokrenuo" vrhovni državni tužilac Ivica Stanković 27. decembra prošle godine. "To je vrlo interesantan momenat. Ne znamo da li je ovo inicirao neko spolja", rekao je Medojević.

On tvrdi i da Specijalnom policijskom timu, dok je Katnić glavni specijalni tužilac, neće davati informacije koje dobija od povjerljivih izvora iz ANB-a, Uprave policije, Tužilaštva.

"Neodgovorno je očekivati da dajem objašnjenja Katniću, koji ima kontakte sa licima visoko pozicioniranim u vrhu organizovanog kriminala. Imam sumnje da su ga na funkciju postavili Milo Đukanović, pobratim Zoran Lazović i grupa bliska Acu Đukanoviću. On ne može da vodi ove istrage jer je u sukobu interesa", tvrdi Medojević, koji je najavio da će ubuduće na konferencijama za novinare iznositi povjerljive informacije do kojih bude dolazio.

Izvor: Srna