latinica  ћирилица
12/01/2018 |  15:38 ⇒ 14/01/2018 | 08:37 | Autor: RTRS

Cvijanović: Јoš jedno tipsko saopštenje PDP-a (VIDEO)

Iz PDP-a pozvali su premijerku Željku Cvijanović da odgovori na niz pitanja, između ostalog i o, kako u saopštenju navode, rekordnoj zaduženosti Srpske, odlasku mladih i lošoj demografskoj slici. Cvijanovićeva je taj potez ocijenila kao pokušaj da se skrene pažnja sa činjenice da nisu prisustvovali svečanom defileu povodom Dana Republike, i da takvo saopštenje ne zaslužuje širu elaboraciju.
Željka Cvijanović - Foto: RTRS
Željka CvijanovićFoto: RTRS

Јoš jedno saopštenje PDP-a ironičnog prizvuka. Navode da je tužno slušati premijerku koja sanjari da je vojni stručnjak, te da vjeruju da će se, u interesu naroda, brzo probuditi. Ovo je ništa drugo do skretanje pažnje, kaže predsjednica Vlade Željka Cvijanović. 

"To je način i da se prikrije činjenica da je neformalni, a stvarni lider PDP-a Mladen Ivanić prošlogodošnji defile, u kojem su učestvovali pripadnici MUP-a Republike Srpske, nazvao smiješnim, što je neoprostivo. I da bi sve to prikrili, PDP i danas, kao što to čini zadnjih deset godina, vrti istu priču o kojekakvim pljačkama, kriminalu, zaduženosti, pustoši i još koječemu", rekla je Cvijanović.

Iz PDP-a traže da premijerka odgovori na seriju pitanja i otkrije ko je, imenom i prezimenom, kako tvrde, opljačkao budžet Srpske, i ko je krivac za kriminal i korupciju. Cvijanovićeva ih poziva da se, ako već imaju saznanja o kriminalnim radnjama, obrate nadležnim institucijama.

"Uostalom, funkcioneri PDP-a su često spektakularno najavljivali kako će sve izgledati drugačije kad pravosuđe BiH odradi svoj posao, otkrivajući, zapravo, da su od pravosuđa BiH očekivali da se obračunava sa onima iz Republike Srpske koje oni nisu mogli da pobijede na izborima. O tome kako ko radi na vlasti upućujem ih da provjere sa građanima na izborima", naglasila je Cvijanović.

Premijerka navodi da je opoziciji vlast u Sarajevu služila za obračun sa građanima Srpske, a nama, dodaje, da rješavamo probleme; često one koje su oni svojim blokadama proizveli sjedeći u sarajevskim foteljama, zaključila je Cvijanovićeva.