latinica  ћирилица
12/01/2018 |  15:08 ⇒ 19:36 | Autor: RTRS

Čast otadžbine: 9. januar će se zauvijek slaviti u srpskom narodu

Udruženje Čast otadžbine saopštilo je danas da će se 9. januar zauvijek slaviti u srpskom narodu, zbog onih koji su položili živote za našu slobodu.
Udruženje Čast otadžbine (foto: facebook.com) -
Udruženje Čast otadžbine (foto: facebook.com)

"Sveta priča o Danu Republike je prošla Veličanstveno sa velikim V, kako i treba. Naša je obaveza da se odnosimo prema svetim stvarima i događajima kako Bog zapovijeda, a pošto mnogi nisu baš najsigurniji šta to znači, potrebno je reći i sljedeće- za vijek vijekova 9. januar će se slaviti u srpskom narodu, zbog onih koji su položili živote za našu slobodu i zbog primjera da sabornost uvijek daje rezultat bez obzira na snagu neprijatelja", navodi se u saopštenju.

Iz ovog udruženja navode da je pruka predsjednika Srpske Milorada Dodika da je sloboda, kao putokaz u beskonačnost, jedino moguća u srpskoj državi.

"Predsjednik to izgovara sa legitmnim pravom jer su njegova djela na očuvanju Srpske takođe veličanstvena. Reprezentacija prevjerenika ne posustaje u izvršavanju preuzetih obaveza i nastavlja sa planiranim urušavanjem institucija Republike Srpske, jer prema njima, dovoljno je napraviti svečanu akademiju i ne gurati prst u oko drugima. Tako govore neslobodni ljudi koji primaju zadatke od stranih ambasadora, a onda im se počnu priviđati para jedenice", navodi se u saopštenju.

Iz Udruženja navode da "gorak ukus medijskih laži spin majstora, neće pokolebati istinsko baštinjenje slavne srpske vojne tradicije".

"Ni Dan, ni slava Republike Srpske nije spriječila prevernika Zdravka Krsmanovića da na dan slave kao gost federalnih medija uputi poziv zapadnim prijateljima iz Evrope da se priključe SAD-u i da uvedu sankcije predsjedniku Republike Miloradu Dodiku. Samim tim onemoguće kretanje predsjednika u Evropu. Njegov nastup i govor izražavao je bijes i ljutnju na evropsku administracijui visokog predstavnika. Razlog njegovog bijesa i ljutnje je što evropska administracije ne slijedi SAD i ne blokiraju sve aktivnosti, kretanja i imovinu predsjednika Republike Milorada Dodika", navodi se.

"Ali zato Krsmanovića u blaćenju Republike Srpske prati "neumorni" Crnadak. Nagovještaj mogućeg dolaska američkog diplomate Brajan Hojta Јia za ambasadora SAD-a u BiH, a sa nadom da će biti efikasniji u sprovođenju sankcija i kažnjavanju legalno izabrane vlasti u Republici Srpskoj, Crnadak mu je poželio dobrodošlicu i opisao ga kao diplomatu velikih sposobnosti i diplomatskog umijeća. Za svoj nastup birao je riječi cijeneći šta bi g-din Hojt volio da čuje", navodi se u saopštenju.

Iz Udruženja dodaju da "možda nagovještaj dolaska strašnog `Brus Јia` otjera i `naknadno murdog` Ivanića sa svečane lože i praćenja parade".

"Medijsko prisustvo Ivanića tog dana dopunila je BN-televizija kroz emitovanje skraćenih intervjua njega i Šarovića. Ta televizija ih je predstavila kao skladan, usaglašen i uigran dvojac, da li za srpske ili Bakirove glasače. Bakirove glasače i federalne medije pridobili su istrajnom borbom za BiH institucije, njene nadležnosti kao i proširenje istih. Prema Šaroviću Bošnjaci gaje dodatne simpatije, zbog njegovih gestikulacija rukama koje dopunjuju značenje njegovih nerazumnih riječi, što ih podsjeća na manire Rahmetli Alije. Govedarica neće imati šanse za kandidaturu pored ovih političkih vukova. Ako uzmemo u obzir nastupe sve vještijeg i svestranijeg političara Milomira Savčića sa izgrađenom infrastrukturom i pijanom ambicijom i Brajan Hojt Јi će teško usaglasiti kandidate i odrediti prvu ekipu za odsudnu utakmicu Saveza za promene", navodi se u saopštenju.

Iz Udruženja Čast otadžbine navode da je "publika uvijek dodatni igrač koju je SzP svojom prljavom igrom već davno izgubio i koja neće ni uz besplatne karte da ulazi na njihov teren i gotovo sigurno se grupiše na strani boraca za očuvanje Republike Srpske".

"Prognoza je jasna Republika Srpska i njene istitucije su trajne i nepobjedive", navodi se u saopštenju.