latinica  ћирилица
11/01/2018 |  15:30 ⇒ 19:40 | Autor: RTRS

Zvornik: Izložba najboljih likovnih i literarnih radova učenika iz Srpske (VIDEO)

Povodom Dana Republike, u Zvorniku je održana izložba najboljih likovnih radova učenika iz Srpske i svečana akademija. Najboljim mladim stvaraocima, koji su učestvovali na konkursu Republičkog pedagoškog zavoda na temu "Republici Srpskoj za 26. rođendan", dodijeljene su nagrade.
Zvornik, izložba - Foto: RTRS
Zvornik, izložbaFoto: RTRS

Ljubav prema Republici Srpskoj i čestitku za 26. rođendan hiljade učenika iskazalo je kroz pjesmu i crtež. 

 Na ovogodišnji konkurs pristiglo je više od 3.000 likovnih i oko 650 literarnih radova.

U konkurenciji srednjih škola najbolji literarni rad napisala je učenica četvrtog razreda Gimnazije "Јovan Dučić" iz Trebinja Gordana Markov, a kada je riječ o osnovnim školama učenica četvrtog razreda Osnovne škole "Vuk Karadžić" iz Bratunca Anastasija Rankić.

Najbolji likovni rad u konkuranciji srednjih škola djelo je učenika četvrtog razreda Srednjoškolskog centra "Golub Kureš" iz Bileće Ivana Samardžića, a u konkurenciji osnovnih škola učenika devetog razreda Osnovne škole "Desanka Maksimović" iz Banjaluke Darka Zagorca.

Direktor Republičkog pedagoškog zavoda Predrag Damjanović istakao je da će se i ubuduće na isti način raditi s ciljem da učenici osnovnih i srednjih škola imaju mogućnost da pokažu svoju patriotski čin prema Republici Srpskoj. 

Citirajući Ljubivoja Ršumovića, resorni ministar Dane Malešević okupljenima je čestitao Dan Republike Srpske, dok je gradonačelnik Zvornika Zoran Stevanović istakao  da je na svima nama obaveza da mladim ljudima kažemo i dokažemo šta  znači Republika Srpska, da je slavimo i podstičemo mlade ljude da ostaju ovdje.

Svečanoj akademiji prethodila je posjeta vrtiću "Naša radost", a mališani su na poklon dobili igru posvećenu Republici Srpskoj.