latinica  ћирилица
14/12/2017 |  16:31 | Autor: RTRS

Centralna banka BiH upozorava preduzeća na udar kompjuterskog virusa

Centralna banka BiH obavještila je javnost da je tokom posljednjih nekoliko dana zabilježeno kruženje maliciozne imejl poruke koja najčešće dolazi na adrese privrednih subjekata, a u kojoj je zloupotrijebljeno ime ove finansijske institucije.
Centralna banka BiH - Foto: RTRS
Centralna banka BiHFoto: RTRS

"Riječ je o imejlu, navodno, privatnog izvršioca Ivana Azeljkovića iz Banjaluke, kojim se na ime sprovođenja sudskog izvršenja, zahtijeva prenos novčanih sredstava sa svih računa dužnika na namjenski račun izvršioca", saopšteno je iz Centralne banke BiH.

U prilogu imejl poruke nalazi se dio koji se odnosi na Centralnu banku BiH, a kojim se nalaže Centralnoj banci da izvrši prenos novčanih sredstava navedenih u dopisu.

Centralna banka BiH obavještava javnost da sadržaj teksta nema nikakve veze sa ovom bankom, niti njenim aktivnostima i upozorava da je riječ o poruci koja sadrži visokorizičan maliciozni kod, a trenutno se širi preko adrese office@adriadoo.com.

Nije isključena mogućnost da imejl istog ili sličnog sadržaja, u vidu priloga ili linka, u budućnosti bude distribuisan s drugih adresa.

Izvor: SRNA